Site İçi Arama


Keyfi Mola

Gün arası eğlence!

Sorunlarınızla başa çıkmaktan fiziksel, duygusal ve zihinsel olarak yorgun düşüp hiçbir şeyin düzelmediğinden ve her gün işlerin biraz daha kötüye gittiğinden mi yakınıyorsunuz? Kolayı var, ilk yapmanız gereken şey; olumlu düşünmek. Ama olumlu düşünebilmek öyle kendiliğinden olabilecek bir şey değil. Günümüz dünyasının koşullarında binlerce farklı uyaran tarafından etrafımız sarılmışken olumlu düşünebilmek için doğru şekilde hareket etmek gerekiyor çünkü olumlu düşünebilmek için uygunabilecek bir formül yok. İnsan ancak belirli şartların oluşması sonucunda olumlu düşünebilmeyi başarabilir. Gelin; kişisel yaşamınızda gerçekleştireceğiniz birkaç sağlam hamle ile hayata daha olumlu yaklaşmanızı nasıl kolaylaştıracağınıza bir göz atalım.

Kendinize zaman ayırın… Hayatımızın çoğunu kuru kalabalık içerisinde oradan oraya sürüklenerek geçiririz. Kendinize zaman ayırarak, kişisel süreçlerinizi daha yakından tanıyıp, pozitif düşünmek için ihtiyacınız olan adımları daha iyi planlayabilirsiniz. Kişinin kendisine zaman ayırması, kendisini yüceltmesi demektir. Pozitif düşünebilmek için kendinizi yüceltmekten ve kendinize zaman ayırmaktan kaçınmayın.

Çatışmalardan uzak durun… Çatışma, hayatımızın bir parçası olarak her an her şekilde karşımıza çıkabilir. Çatışmanın kaçınılmaz olması, ondan uzak durulamayacağı anlamına gelmez. Tek yapmanız gereken şey; çatışmayı olumlu bir eksen etrafında çözmek için çaba sarf etmek olmalı. Konu ne olursa olsun çatışmanın merkezine sürekli olumlu düşünceler yerleştirmek için çaba gösterin.

“Neden” sorusuna cevap verin… Her ne şekilde hareket ederseniz edin, ne yaparsanız yapın ya da ne düşünürseniz düşünün, her zaman “neden” sorusuna cevap verebilmelisiniz. İnsan, çoğu zaman davranışlarının sonuçları ortaya çıktıktan sonra gerekli analizleri yapar. Oysa bir takım şeyleri gerçekleştirmeden önce “neden” sorusuna verilecek cevaplar, pozitif düşünebilmek ve hayata daha pozitif yaklaşabilmek için gerekli ön zemini hazırlayacaktır.

Korkularınızla yüzleşin… Olumsuz düşüncelerin arkasında genellikle içimizde fark edilmeden ortaya çıkan ve gelişip büyüyerek hayatımızı kontrol altına alan korkularımız vardır. Pozitif düşünebilmek için korkularınızla yüzleşmeniz gerekir. Onlara karşı farkındalığınız arttıkça onlarla daha rahat başa çıkabilirsiniz, aksi taktirde korkular olumsuz düşünceleri yaratır ve onları güçlendirir.

Başkalarını çok fazla önemsemeyin… Genellikle pozitif düşünmenin en büyük engellerinden birisi etrafımızdaki insanların bizim hakkımızda ne düşündüklerini çok fazla sorun yapmaktır. Diğer insanların bizim ne düşündüğümüz ve ne yaptığımızla yakında ilgilendikleri fikri olumsuz düşüncelerin çok çabuk ortaya çıkmasına yol açabilir. Kendimize olan güvenimizi arttırmak ve etrafımızdaki insanların üzerimizde yarattığı baskıdan kurtulmak için atılan her adım pozitif düşünmek için bize yardımcı olacaktır.

Sağlıklı beslenin ve spor yapın… Sağlıklı beslenmek ve spor yapmak insanın fiziksel açıdan kendisiyle ilgilenmesi ve zihinsel süreçlerini kendi kontrolü altında daha olumlu bir seviyeye ulaştırması için önemlidir. Kendinizi fiziksel olarak rahat ve iyi hissederseniz düşüncelerinizin de pozitif olması ve daha olumlu bir bakış açısına sahip olmanız kolaylaşır.

Geçmişi geçmişte bırakın… Kötü anılar, olumsuz duyguların ortaya çıkmasına yardımcı olma özelliğine sahiptir. Geçmişte yaşadığımız kötü şeyleri hatırladıkça, hissettiğimiz olumsuz duyguları da hatırlar ve zihinsel olarak o günlere geri döneriz. Önemli olan böyle bir durumda kötü şeyleri unutmak değil, onların hafızalarımızda edindiği mevcut önemi azaltmaktır. Geçmişi geçmişte bırakıp yüzümüzü geleceğe dönmek pozitif düşünmek için önemli bir başlangıçtır.

Hayata karşı esnek olun… Esneklik, hayat karşısında daha rahat hareket etmemizi sağlar; sert ve kesin tavırlar içerisine girmek, zorlanmamıza ve kırılıp yok olmamıza yol açar. Esneklik, pozitif düşünebilmek için çok önemli bir ön koşuldur çünkü farklı alanlara hareket edebilme yeteneğimizin olması alternatif açılardan bakabilmemizi ve farklı şekillerde düşünüp daha kolay bir şekilde pozitif düşüncelere odaklanabilmemizi sağlar.

Canım yanıyor

“Bir insan ancak benim kadar karamsar olur. Her şeyin ama her şeyin olumsuz tarafını görmek artık canımı yakmaya başladı. Üstelik etrafıma da zarar veriyorum. Karamsarlıktan kurtulmak için sizce ne yapabilirim?”

“Karamsarlık, bir tür öğrenilmiş çaresizliktir. Bugüne kadar karşınıza çıkan kötü sonuçlarla ömrü hayatınız boyunca sürekli karşılaşacağınıza dair kötü bir inanca kapılmışsınız. Çaresizliğin kaderiniz olduğuna inanıyor olmalısınız ki, olumsuzluklardan başka bir şey düşünemez hale gelmişsiniz. Oysa hayatta karşılaştığımız her şeyin hem olumlu hem de olumsuz pek çok nedeni ve sonucu vardır. Tek yapmanız gereken şey, olumsuzlukların yanı sıra olumluları da düşünmek ve sonraki aşamada olumludan yana tavır göstererek karamsarlıktan kurtulup iyimserliğe doğru kaymak. Bir kez olumsuzlukları hesaba katarak olumlu sonuçlara varmanın keyfine ulaştıktan sonra hayatınız iyimserliğin güzellikleri ile dolup taşacaktır.”

Kendinizi test edin

Sık sık hayatta tek başıma olduğumu düşünürüm. Evet/Hayır

Kendimi eleştirmekten kaçınırım. Evet/Hayır

Ağladığım zamanlar güldüğüm zamanlardan daha çoktur. Evet/Hayır

Başıma kötü şeyler gelmesi kabul edilemeyecek bir durumdur. Evet/Hayır

Hayatımdaki her şeyin mükemmel olmasını isterim. Evet/Hayır

Olaylar karşısında çoğu zaman çaresizlik hissederim. Evet/Hayır

Hayal kırıklığı yaşamamak için hayal kurmam. Evet/Hayır

Yaptığım birçok şeyi neden yaptığımı bilmem. Evet/Hayır

Başkalarının hakkımda ne düşündüğü çok önemlidir. Evet/Hayır

Verdiğiniz “Hayır” cevapları olumlu düşünebilmek için yapılması gereken şeyler için hazır olduğunuzu gösteriyor. “Evet” cevabı çoğunluktaysa olumlu düşünebilmek konusunda yarattığınız bazı engellerle karşı karşıyasınız.

Kaynak: stargazetesi

5 people like this post.

İlginizi çekebilecek diğer konular:

  1. Boşanma Haberi Çocuğa Ne Zaman Verilmeli?
  2. Nasıl Mutlu Oluruz ?
  3. Ramazan Ayı’nda Bir Çocuğumuzu da SEN Güldürmek İster misin?
  4. İlk Gebelik Belirtileri
  5. Mutsuzluğun 3 Şarlatanı






“Olumlu Düşünebilmek Çaba İster” yazısı için 4 yorum yazılmıştır.

  1. AslıNo Gravatar demiş ki:



    iyi güzelde bunu nasıl yapacağız:(

  2. AydanNo Gravatar demiş ki:



    dedikleriniz iyi de hala bu düşünceden kurtulamadım beynimde 3. dünya savaşı var kendimi yorgun umutsuz gerizekalı hissediyorum.

  3. merveNo Gravatar demiş ki:



    bana, karamsarlıktan kurtulmak için önemli ipuçları verdiniz, çok teşekkürler…

  4. ArzuNo Gravatar demiş ki:



    Ben cok karamsar biriyim ,olayların iyi yönünü düsünemiyorum.sürekli aglıyorum.sürekli mutsuzum cevremdeki ınsanlar bu yüzdn cok sikayetci ne olur yardm edin 🙁

Yorumlar