Site İçi Arama


Keyfi Mola

Gün arası eğlence!

hatali_diyet

Kilo verenlerin sadece yüzde 2`si uzun vadede kilosunu koruyabiliyor. Geri kalan yüzde 98`i ise aynı kiloya geri dönüyor. Peki bu kiloları geri almamak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Anadolu Sağlık Merkezi`nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağatay Demir, işin püf noktalarını anlattı: `Kilo verenlerin tekrar kilo almalarındaki başlıca etken, kişinin diyet hakkındaki yanlış düşüncesinden kaynaklanıyor. Kilo vermek isteyenlerin büyük bir kısmı, fazla kilolarından kurtulmak için diyet yapıp, bu kilolarını verdikten sonra tekrar eski beslenme alışkanlıklarına dönebileceklerini zanneder. Sıkı geçen bir diyet döneminden sonra birden çok yüksek kalorili bir beslenme alışkanlığına dönmek, kiloların aynı hızda geri alınmasına neden olur. Hızlı kilo ve-rilmişse, verilen kiloların daha fazlası geri alınır. Kilo almayan yüzde 2`nin içerisinde olmak, hem kilo veren kişinin hem de kiloyu verdiren beslenme uzmanının elindedir. Doğru kilo vermek gerekir.`

TARTIDA DÜŞÜŞ VAR MI?

Ana hedef, kas dokusunu kaybetmek değil, yağ dokusunu kaybetmek… Zayıflarken kilo kaybının ayda 2- 4 kiloyu geçmemesi gerektiğine dikkat çeken Demir, `Kilo kaybında başlıca hedef, kişinin tartıda çıkan kilosundan ziyade, yağ dokusunu azaltmak olmalıdır. Kişi, zayıflama sürecinde çok fazla kas kaybederse, metabolizması yavaşlayacağından verdiği kiloyu, hatta daha fazlasını geri alacaktır. Bu nedenle ana hedef, vücudun fabrikası olan kas dokusunu değil, yağ dokusunu kaybetmektir. Araştırmalar çok açıkça göstermektedir ki, hızlı kilo veren bireyler kilolarını aynı hızda geri almaktadırlar. Bu nedenle kilo kaybı çok hızlı olmamalı, ayda 2-4 kiloyu geçmemelidir` dedi.

Egzersiz yapmadan olmaz

Egzersiz, toplam enerji harcamasını artırarak kilo alınmamasını sağlar. Genellikle yapılan başlıca hatalardan biri de, kilo verme programıyla beraber yapılan sporun, kilo verildikten sonra bırakılmasıdır. Sporun bırakılmasıyla verilen kilolar çok hızlı bir şekilde geri alınır. Kardiyo tipi egzersizler ağırlıklı olarak yağların yakılmasını sağlayarak kilo kaybına katkıda bulunurlar. Ağırlık egzersizleri de, vücuttaki kas dokusunun artmasını sağlar. Bu kas dokusundaki artış, kiloda bir artışa neden olsa da aslında uzun vadede kilo alınmamasını sağlar. Çünkü, ne kadar çok kas dokusu olursa metabolizma daha hızlı çalışır ve kişi kolay kolay kilo almaz.

Mutlaka 6 öğün

Kilo verip tekrar alanların yaptığı ortak hatalar :

Kilo vermeyi bir süreç olarak düşünüp, kilo verdikten sonra eski beslenme alışkanlıklarına dönmeleri.

Kilo verme esnasında yaptıkları aktiviteyi kilo verdikten sonra bırakmaları.

Beslenme ve diyet uzmanlarının önerdiği az ve sık beslenme (günde 6 öğün) sistemini terk etmeleri.

Sıvı tüketimini ihmal etmeleri (günde 8-10 bardak tavsiye ediyoruz).

Kilo verme programlarında sınırlandırılması gereken şekerli ve yağlı besinlerin tüketimini arttırmaları.

Sabah kahvaltı yapmamaları (araştırmalar kilolu bireylerin çoğunun sabah kahvaltı yapmadığını göstermiştir).

Kepekli ürünleri terkedip, kepeksiz ürünlere dönmeleri.

Süt ve süt ürünlerinin yağlı olanlarını tercih etmeleri.

kaynak : yeni şafak

1 person likes this post.

İlginizi çekebilecek diğer konular:

  1. Zayıflama Efsaneleri ve Gerçekler
  2. İştah Kesen Yiyecekler
  3. Yağ Yakan Yiyecekler
  4. Saçları Hızla Uzatan Formül
  5. Hazır gıdalardaki fruktoz aşırı kilo aldırıyor






“Hızla verilen kilolar hızla geri alınır” yazısı için 2 yorum yazılmıştır.

  1. AslıNo Gravatar demiş ki:



    hızla verilen kilolar o kadar kolay geri alınır ki herkes şaşırır 🙂

  2. AslıNo Gravatar demiş ki:



    ama bu yazdıkların ciddi anlamda uygulanması gerekenler!

Yorumlar